Skip to main content

Πως Ξεκινάμε

Σας χωρίζουμε σε ομάδες με όμορφα φουλάρια διαφορετικών χρωμάτων ή σκούφους που παραμένουν σε σας ως δώρο.

Πως Παίζουμε

Παίζουμε τα Παιχνίδια Διασκέδασης Team Building με τρεις τρόπους

Τακτική

  • Πρόκειται για σημεία δραστηριοτήτων διάσπαρτα στο χώρο όπου κάθε ομάδα περνά με δική της τακτική. Ο χρόνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά σημαντικότερο είναι η ομάδα να περάσει με την καλύτερη βαθμολογία και τακτική κίνηση. Έτσι λοιπόν, δίνουμε χάρτη και οδηγίες και με ελεύθερη βούληση όλοι δραστηριοποιούνται στο χώρο. Απόφαση κάθε ομάδας είναι εάν περάσει ή όχι από κάποιο σημείο. Γίνεται κατανοητό ότι πριν ξεκινήσουμε καλό θα είναι να δώσουμε λίγο χρόνο στην κατανόηση του σχεδίου τακτικής κίνησης. Θα μας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες (σε όλα τα επίπεδα).

Κόντρες

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ομάδες αγωνίζονται κόντρα η μία με την άλλη την ίδια χρονική στγμή ανά ζεύγη. Γίνεται διαγωνισμός στην αρχή και κάθε ομάδα επιλέγει την αντίπαλό της. Ατέλειωτες κόντρες και μάχες σε παραλίες, δάση και αίθουσες. Οι πιο πολλές δραστηριότητές μας μπορούν να διεξαχθούν με αυτόν τον τρόπο.

Κυκλικό Σύστημα

  • Διαχωρίζουμε τους φιλοξενούμενούς μας σε ομάδες και κατόπιν υπάρχουν ισάριθμες δραστηριότητες όπου όλοι περνούν από παντού και οι αλλαγές γίνονται συγχρονισμένα. Με τα αποτελέσματα έχουμε βραβεύσεις και δώρα. Το παραπάνω σύστημα είναι ιδανικό όταν θέλουμε να τους δραστηριοποιήσουμε όλους στα ίδια αντικείμενα.

Τι Παίζουμε

Δείτε όλες τις Δραστηριότητες

Βατράχια

Η εκπαίδευση στα Βατράχια των Ειδικών Δυνάμεων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!

Το Μεγάλο Ξύλινο Παζλ

Το Μεγάλο Ξύλινο Πάζλ είναι μια δική μας κατασκευή όπου η ομάδα καλείται να συνδέσει τα κομμάτια ενός μεγάλου Πάζλ ή ενός Τάνγραμ σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ιπτάμενοι Διασώστες

Οι πρώτες βοήθειες πρέπει να φτάσουν γρήγορα σε εκείνον που τις χρειάζεται. Το διασωστικό υλικό έφτασε με αλεξίπτωτο αλλά όλα τα εφόδια σκορπίστηκαν στο χώρο.

Τοξοβολία

Το καταπληκτικό άθλημα της τοξοβολίας με τα πλέον σύγχρονα μέσα γίνεται ένα ομαδικό παιχνίδι εξαιρετικό για όλες τις περιπτώσεις. Οι ομάδες έχουν στη διάθεση τους έναν συγκεκριμένο αριθμό βελών για να στοχεύσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Σκοποβολή με υπέρυθρες

Με σύγχρονα ομοιώματα όπλων εντελώς ακίνδυνα μπορούμε να έχουμε σκοποβολή σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο σε οποιαδήποτε απόσταση σε ηλεκτρονικούς στόχους οι οποίοι μας δίνουν άμεσα το σκορ και το άριστα με ηχητικό σήμα.

Χαρούμενο Τρένο

Δίνουμε στην ομάδα μπάλες και όλοι έχουν επαφή με αυτές μιας και είναι ο συνδετικός κρίκος με όλα τα μέλη της ομάδας μας. Πόσους κύκλους θα καταφέρουμε δίχως να πέσει καμιά μπάλα… θα το δούμε στο τέλος .

Αδιάσπαστοι

Τα μέλη της ομάδας πιάνονται -σαν να είναι να χορέψουν- σε έναν κύκλο αδιάσπαστο. Ανάμεσά τους έχουν όμως ένα κυκλικό στεφάνι και τώρα πρέπει να το μεταφέρουν μόνο με πλαστικές κινήσεις των σωμάτων τους αρκετές φορές γύρω από τον κύκλο τους.

Ο κύκλος Της Γης !

Ένας κώνος στην μέση και ένα μπαλάκι του τένις αλλά η απόσταση μας 2 μέτρα ... μια απαιτητική δραστηριότητα που μόνο αν εργαστούμε σαν ομάδα έχουμε ελπίδα....

Τρύπιος Κουβάς

Η εφευρετικότητα μας στα παιχνίδια δε θα σταματήσει ποτέ όσο εσείς μπορείτε και θέλετε να παίζετε! Εδώ έχουμε λοιπόν ένα μεγάλο δοχείο χωρητικότητας περίπου εκατό λύτρων και η ομάδα σας διαθέτει διάφορα παράξενα εργαλεία και βοηθήματα για να το γεμίσει με νερό από μια συγκεκριμένη απόσταση.

Τουβλάκια

Τα μικρά πλαστικά τουβλάκια είναι εκατοντάδες και η ομάδα σας καλείται να χτίσει έναν ψηλό πύργο ή μια γέφυρα ώστε να ενώσει τα κτίρια των άλλων ομάδων ή να συνεργαστεί χτίζοντας ένα κομμάτι ενός μεγάλου έργου. Φορέστε τα κράνη σας οι εργασίες ξεκινούν!

Hula Hoop

Τα μέλη της ομάδας δένουν τα μάτια τους με ένα μαντήλι εκτός από έναν που ορίζεται αρχηγός. Σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή μεταξύ τους δένεται το δεξί πόδι του κάθε διαγωνιζόμενου με το αριστερό πόδι του άλλου. Με τις οδηγίες του αρχηγού η ομάδα πρέπει να περπατήσει ανάμεσα σε κύκλους χούλα χουπ χωρίς να πατήσει επάνω τους αλλά ούτε και έξω από αυτούς.

Φουρνάρηδες

Πρόκειται να σας μετατρέψουμε σε φουρνάρηδες!! Διαχωρίζουμε τους ανθρώπους μας σε ομάδες. Δίνουμε ποδιές με το όνομα και το λογότυπό σας, σκούφους και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την παρασκευή ψωμιού. Αφού γίνει ένα ταχύρυθμο σεμινάριο αρχίζει ο αγώνας. Νικήτρια ομάδα είναι εκείνη που εκτός από εμφάνιση το ψωμί της θα έχει και την καλύτερη γεύση.

Επιβίωση

Εμείς οι άνθρωποι της πόλης ολοένα και απομακρυνόμαστε από τις καθημερινές λειτουργίες διαβίωσης και επιβίωσης με το φυσικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν όταν βρεθούμε χωρίς την θέληση μας σε συνθήκες επιβίωσης τα πράγματα γίνονται ολοένα και σκληρότερα.

Παιχνίδια στην Παραλία

Οι παραλίες, ειδικά το καλοκαίρι, είναι ιδανικός τόπος για δραστηριότητες. Beach Volley, τρύπιος κουβάς, θαλάσσιο rafting, πλεύση με παιδικά φουσκωτά παιχνίδια και τόσα άλλα!!! Ακολουθεί πάντα BBQ και χαλάρωση.

12 Άθλοι του Ηρακλή

Διαχωρισμός των φιλοξενουμένων μας σε ομάδες, όπου κάθε ομάδα θα έχει ονομασία θεών και ηρώων της ελληνικής μυθολογίας. Επίδοση σε όλες τις ομάδες χάρτη με δώδεκα σημεία (όσοι και οι άθλοι του Ηρακλή), όπου πρέπει να περάσουν.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Σας δίνουμε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και μια καρτέλα με τα θέματα του διαγωνισμού. Μπορεί να είναι αντικείμενα, αφηρημένες έννοιες ή συγκεκριμένα πρόσωπα. Μπορεί ακόμα, το θέμα να είναι ελεύθερο. Όπως και να είναι, ο φωτογραφικός διαγωνισμός χρειάζεται φαντασία και κέφι... Τα τρόπαια περιμένουν!

Σημείο Εκτίμησης Διόπτευσης και Απόστασης

Η ομάδα πρέπει να παρατηρήσει συγκεκριμένα σημεία και αντικείμενα και να εκτιμήσει την απόσταση καθώς και τη διόπτευση. Η απόφαση όμως πρέπει να παρθεί ομαδικά.

Καταρρίχηση

Σχεδόν οπουδήποτε μπορούμε να καταρριχηθούμε με την χρήση του κατάλληλου ορειβατικού εξοπλισμού. Απλά ξεπεράστε τους φόβους σας!!

Πέρασμα Ποταμού

Η ομάδα έχει στην διάθεσή της ένα μεγάλο ορειβατικό σκοινί 50 μέτρων και τρεις κορμούς 2 και 2,5 μέτρων. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και ένα δέντρο στην γύρω περιοχή (για επίδεση σκοινιού). Πρέπει με τα παραπάνω υλικά και με ένα μέλος της ομάδας στην απέναντι όχθη να περάσουν όλα τα μέλη τον υποτιθέμενο ή τον πραγματικό ποταμό χωρίς να βραχούν.

Κατασκευή Αυτοκινήτου

Ετοιμαστείτε για την απόλυτη ομαδική δραστηριότητα. Οι ομάδες παραλαμβάνουν υλικά και σχέδιο κατασκευής ενός οχήματος. Αφού καταφέρουν να το κατασκευάσουν αρχίζει ο αγώνας. Φορέστε ζώνες!

Αυγοάκατος

Δίνουμε υλικά στους συμμετέχοντες και μόνο ένα αυγό. Η ομάδα καλείται να κατασκευάσει μια ασφαλή άκατο με στόχο όταν την ρίξουμε να μην έχει σπάσει το αυγό.

Μακριά Γέφυρα

Η ομάδα πρέπει σε συγκεκριμένο χρόνο να ξεπεράσει μικροεμπόδια χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υλικά όπως π.χ. σανίδες, σχοινιά κ.α. Είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί ομαδικό πνεύμα και συνέργια, αφήνοντας να φανεί ξεκάθαρα ότι δεν αρκεί μόνο η τακτική των κινήσεων και η απόφαση αλλά χρειάζεται ομαδικότητα και προσπάθεια ώστε να γίνουν κατανοητές οι ιδέες μας στους συνεργάτες μας.

Πυθαγόρας

Όλα τα μέλη της ομάδας δένουν με μαντήλια τα μάτια τους έτσι ώστε να μην βλέπουν. Ο υπεύθυνος της δραστηριότητας δίνει την άκρη ενός σκοινιού (μήκος περίπου 20 μέτρων) σε ένα μέλος της ομάδας χωρίς να το ονομάσει. Η ομάδα τώρα και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να σχηματίσει ένα τέλειο τετράγωνο.

Αιωρούμενη Ομάδα

Είναι μία από τις πιο δύσκολες δραστηριότητες. Δίνουμε στην ομάδα 6 κορμούς, γάντια, σχοινιά και 4 λεπτά χρόνου. Πρέπει να κατασκευάσουν οτιδήποτε από το οποίο 2 μέλη της ομάδας θα αιωρηθούν για 10 δευτερόλεπτα με απόσταση ενός μέτρου από το έδαφος!!!

Η Γέφυρα του Ποταμού Kwai

Η ομάδα σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένα υλικά θα πρέπει να κατασκευάσει μια μικρή γέφυρα. Όταν ο χρόνος σταματήσει οι ομάδες θα βαθμολογηθούν όχι μόνο με το στάδιο κατασκευής που βρίσκονται αλλά και με τον τρόπο που συνεργάστηκαν.

Orient Express

Η ομάδα θα πρέπει να κινηθεί με συγχρονισμένα βήματα σε ξύλινα πέδιλα σαν να ήταν ένας άνθρωπος. Δραστηριότητα καθαρά ομαδικού χαρακτήρα που αν κάποιος δεν πάει καλά αυτομάτως δεν θα πάει καλά όλη η ομάδα.

Τυφλός Da Vinci

Ένα μέλος της ομάδας δένει τα μάτια του με μαντίλι και προσπαθεί να ζωγραφίσει ένα συγκεκριμένο θέμα κάτω από την καθοδήγηση των υπολοίπων. Με αυτόν τον τρόπο ο «ζωγράφος» απλά ακούει τις εντολές των συναδέλφων του έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Στο τέλος μπορεί να πραγματοποιηθεί και έκθεση των «έργων».

Το Πλοίο της Αγάπης

Σε μια ξύλινη δοκό καλούνται να ισορροπήσουν όλα τα μέλη της ομάδας χωρίς να μιλούν μεταξύ τους και χωρίς βέβαια να ακουμπήσουν κάποια άκρη της αυτοσχέδιας τραμπάλας στο έδαφος. Η ομάδα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 10'' σε στάση αιώρησης.

Κυκλοφορία στον Αέρα

Δυο παράλληλα σχοινιά με συναγερμούς κουδούνες! Τα μέλη της ομάδας πρέπει να περάσουν εναέρια ανάμεσα από τα σχοινιά σε λίγα λεπτά! Έτσι, λοιπόν, θα μείνουν μόνο δύο άτομα σε μια όχθη και οι υπόλοιποι απέναντι. Πώς γίνεται αυτό;

12 Ερωτήσεις

Δεν είναι μόνο η αντοχή και η δύναμη που καθορίζει τον νικητή. Εδώ έχουμε μια έκπληξη στους φιλοξενούμενούς μας. Εκεί που είναι κουρασμένοι ή σε ένταση τους δίνουμε ερωτήσεις ιστορικού ή γεωγραφικού περιεχομένου και συγκεκριμένο χρόνο να απαντήσουν. Μετά από έναν αγώνα τοξοβολίας ή από μία αποστολή στο δάσος δεν είναι και τόσο απλό να απαντήσεις σχετικά με την μάχη των Πλαταιών ή να βρεις το ύψος του Ολύμπου.

Τεστ Μνήμης

Μπροστά από τον άνθρωπο της Αδρεναλίνης θα βρίσκεται ένα μικρό υπόθεμα πάνω στο οποίο θα υπάρχουν διάφορα αντικείμενα καλυμμένα με μια σκηνή. Οι διαγωνιζόμενοι θα παρατηρούν τα αντικείμενα για 10 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά θα πρέπει να θυμηθούν όσο πιο πολλά μπορούν.

Ένα Ποτηράκι Παρακαλώ

Στο κέντρο της οριοθετημένης περιοχής βρίσκεται ένα άδειο ποτήρι. Η ομάδα χωρίς να πατήσει μέσα στην περιοχή και έχοντας στην διάθεσή της ένα ποτιστήρι γεμάτο νερό και δυο σχοινιά πρέπει να γεμίσει το ποτήρι. Χρειάζεται φαντασία...

Θέματα Επικοινωνίας

Δίνουμε στην ομάδα διάφορες συσκευές επικοινωνίας, τηλέφωνο, ασύρματο, προβολέα για σήματα Morse, αυτοσχέδιους μηχανισμούς κ.α. Χωρίζουμε την ομάδα ή τις ομάδες, σε υποομάδες και δίνουμε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στο αρχικό σημείο το οποίο πρέπει να φτάσει χωρίς περικοπές στο τέλος. Μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική άσκηση επικοινωνίας για τους ανθρώπους της κοινωνίας.

Via Ferratta

Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, στήνουμε μικρές αερογέφυρες μεταξύ δύο δένδρων σε μικρό ύψος από το έδαφος, που δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα. Προσθέττουμε δυσκολία με το να δίνουμε στις ομάδες μια ειδική αποστολή (πχ να μεταφέρουν ένα δοχείο με νερό στην απέναντι μεριά).

Ζευγάρια για Πάντα

Όλα τα μέλη της ομάδας (ανά δύο) είναι δεμένα μεταξύ τους με σκοινιά μου χρησιμοποιούνται ως χειροπέδες. Προσπαθούν να δραπετεύσουν... αλλά μόνο ένας τρόπος υπάρχει.

Τυφλός Διάδρομος

Η ομάδα ξεκινά την πορεία της στον τυφλό διάδρομο. Σε ένα κεντρικό σημείο, υπάρχει ο θησαυρός π.χ. ένα πολύτιμο αντικείμενο που πρέπει να προλάβει να πάρει η ομάδα.

Ρινόκερος

Με όχημα 4χ4 η ομάδα προσπαθεί να οδηγήσει σε μια πολύ παράξενη διαδρομή. Το όχημα θα έχει ένα κοντάρι μπροστά και ο οδηγός με την καθοδήγηση της ομάδας θα πρέπει να "σκοράρει" σε όσα περισσότερα σημεία – ταμπέλες μπορεί.

Tennis Club

Ένα απίθανο παιχνίδι με αιωρούμενες μπάλες του tennis και την ομάδα να προσπαθεί να κάνει... σερβίς με το αυτοκίνητο!

Έλξη Οχήματος

Εδώ μιλάμε για την απόλυτη δύναμη. Οι όροι αντιστρέφονται και η κινητήριος δύναμη είναι κυριολεκτικά ο άνθρωπος. Είστε ομάδα; Αποδείξτε το.

Ρωτήστε μας για προσφορά